13 Eylül 2008

Veteriner umduğunu değil bulduğunu kısırlaştırır.

 Köpeklerin kısırlaştırılması (castrate) artık tüm bölgesel yönetimlerin dikkatinde. Bu uygulamalar ile insanlara daha çok yer açıyoruz, köpek doğumlarını önleyerek tabiki. sadece yerel yönetimler değil köpek sahipleride köpekleri kısırlaştırma taraftarı.
 Bugün zilliyi (bizim köpeğimiz-rus terier) traş için adana seyhan veterinerine götürdük ve tamda bir ameliyatın üzerine gitmişiz. ben dururmuyum tabi zeoteknist ruhum ile daldım ameliyat odasına sorular sormaya,fotoğraflar çekmeye başladım. Herşey zihingicirdamasi.com okuyucuları için.

Kısırlaştırılacak köpek : köpük
yaş : 4
cins : ne desem yalan olur
 Hastamız aldığı sakinleştiricinin etkisi ile pembe ruyalarda ilk sevgilisi ile allhbilir neler yapıyordur. Sanırım ameliyat için verilen sakinleştirici diğerlerinden farklıydı, dalmadan önce çok asabiydi.
 
Bir yanda köpeğin sahibi diğer yanda veteriner arkadaşımız masadaki köpügü zapdetmeye çalışırken bende bu zor şartlar altında (çok ağır koku desem anlarsınız) görevimi yerine getiriyordum. ameliyat odasında 2 kişi daha vardı ama kan görmeye dayanamayıp çıktılar.
 Ameliyatı pratik olarak anlatacak olursak, memelilerde iki adet olan üreme kanalının kesilerek bir ip ile sıkı sıkıya bağlanması olayıdır. veterinerin köpek ile bir makine gibi oynaması gerçekten çok ilginçti. sanki herşey çok normal gibi.
 
Liposakşin (liposuction)
 Köpeğimiz köpük bu ameliyat sayesinde göbeğindeki bir kısım yağlardan kurtuldu. sebebi ise derinin tekrar kaynaması için alt kısmında yağ olmaması gerekmekte.
 
Ve ameliyat başarılı bir şekilde sona eriyor. nasıl insanların sağlığı kutsal ise bence hayvanların her türününde öyle olmalı.
 Veteriner hastahanesinde görevimiz sırasında ayaklarımıza dolanan iki arkadaşımız daha vardı.
Sakız: Henüz 3 aylık olan bu teriyer çok tatlıydı ama sahipleri evde annesinin istememesi ile veterinere satması için bırakmıştı. çok yazık bu köpeğin sahibine acıyorum, onun hayatında vazgeçecek daha çok şeyi vardır.
 
isimsiz yeni doğmuş bir kedi: kedileri pek sevmem :) cat cattıırrttt adı bile sinsi yahu.
 Böylece yazımızın sonuna geliyoruz. neymiş efendim ana düşüncemiz. hayvan sevgisi güzeldir ama büyük sorumluluk ister, hayvan bakmak her babayiğidin harcı değildir. bu arada köpük'ün cinsini bilen arkadaşlar yorum yazarsa çok sevineceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder