26 Eylül 2008

Geri dönüşüme dikkat

Heryerde plastiğin nekadar zararlı bir madde olduğunu duyarız,görürüz,izleriz. Tamam dünya kirliliği için öyle peki ya insan sağlığı?
 Plastik bilindiği üzere geri dönüşümü yapılabilen bir madde. işte insan sağlığı açısından önemi bu dönüşümden sonra ortaya çıkıyor. geri dönüşüme uğramış plastiklerde bulunan kimyasallar insan vucudunda geridörnüşümsüz zararlara yol açabiliyor. bu yazıyı yazarken kürşat arkadaşımızın şu yazısınada teşekkür ederiz çok iyi biryere parmak basmış. örneğin damacana suyu hepimiz kullanırız. eğer damacana altında üçgen içinde 3-7 rakamları var ise bu kesinlikle zararlıdır.
 bunu sadece damacanalar ile sınırlamak yanlış olur. daha birçok gıda maddelerini plastik içinde bulunduruyoruz (cola,m.suyu,poşetler,plastik tabak çanak....)
 bir reklamdan aklımda kalmıştı galiba nasıldı "cam sağlıktır"
zihingicirdamasi.com

1 yorum:

  1. yalnız bu haberin şurası çok ilginç.. Türkiye'de bütün su firmaları polikarbon damacana kullanıyor.. bu da demek oluyor ki hepsinin altında 7 rakamı var :). vatandaşımız arsenikli su kullanmamak için damacanaya başlamıştı.. eh artık evde yemek, çay yapmak için litrelik pet alır herkes.. (onun ne kadar sağlıklı olduğu da tartışılır ama !!! )

    YanıtlaSil