17 Kasım 2008

Türk Telekom Davası


İstanbul Beykoz'da emekli bir işçi olan Salim Yılmaz'ın Türk Telekoma açmış olduğu dava lehine sonuçlandı.
Her ay belli bir miktarda sabit ücret ödemeyi içine sindiremeyen bir vatandaşımız Türk Telekom'un haksız kazanç sağladığını düşünerekten böyle bir dava açmış ve faizleriyle birlikte toplam 659.00 YTL'yi tahsil etmiş.
Peki nasıl olacak bu iş?Onca kişiden haksız kazanç sağlayan Telekom bu ücretleri herkese ödeyecek mi?Tabiki de hayır,maalesef böyle bir lüksümüz yok,bu parayı alabilmek için tıpkı Salim Yılmaz isimli vatandaşımızın yaptığı gibi dava açmanız gerekicek,sonuçta davayı kazanacaksınız ama bunun için bir sürü prosedür lazım,peki neden para iadesi herkese yapılmıyor da dava açılması gerekiyor burası da bir muamma!!
Mesela biz 1,5 sene önce taşındık ama telefonumuzu hala bağlatmadık,ama numaramızı da iptal ettirmedik,nihayetinde 1,5 senedir hiç telefon görüşmesi yapmıyoruz fakat bir ayda yaklaşık 10 ytl civarı sabit ücret ödüyoruz.Yani şu zamana kadar hiç konuşmamış olsakta 170,00 ytl hava parası ödemiş olduk.
Çoğumuzun sadece adsl için telefonlara katlandığını biliyorum,konuşmanın dışında her ay sabit ücret ödeme çilesinden kurtulmak istiyorsanız bir avukata ihtiyacınız olacak ha unutmadan birde bol bol vaktiniz olması gerekiyor...

Eğer dava açmayı düşünüyorsanız son Telekom faturanızla beraber size en yakın Tükoder şubesine gidebilirsiniz.Salim YILMAZ'ın şikayette bulunduğu yerin adresi aşağıdadır;
TÜKODER TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BEYKOZ ŞUBESİ
Beykoz Belediye Kültür Merkezi No:213 BEYKOZ
0 216 331 34 44

2 yorum:

  1. bu ne biçim bir iş adamlar bizi soyuyor haberimiz yok

    YanıtlaSil
  2. Dediğiniz gibi soyuluyormuşuz fakat bunu öğrenmemiz çoğunluk kesim için pek birşey ifade etmiyor,ben mesela dava açıpta uğraşmak istemem,bazıları dava açacaktır eminim,açanları tebrik ediyorum.Türk Telekom karşımıza geçip biz sizi soyuyoruz farkındasınız ama birşey yapamıyorsunuz anlamında dalga geçiyorlar resmen..

    YanıtlaSil