24 Kasım 2008

24 kasım öğretmenler günü

Öncelikle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Bilmem farkında mısınız ama artık eğitime başlama yaşımız bir hayli düştü.Okulda kalma yıllarımız çoğaldı,liseler 4 yıla çıktı,ilköğretim zorunlu oldu,çocuklar ana sınıfına 5 yaşında başlıyor.
Belkide annelerimizden çok öğretmenlerimizle vakit geçiriyoruz,bu ne demek oluyor,öğretmenlerde ailemizden bir birey haline geliyor.Bazı zamanlarda bize bağırsalarda,hatta sıra dayağına girsek bile ben öğretmenlerime karşı olan saygı ve sevgimi hiçbir zaman yitirmedim.Nasıl ki anne babalarımız bizim hakkımızda olumsuz şeyler söyleseler bile bizi düşündükleri için kızıyorlar diyorsak öğretmenlerimizin de bize bağırıp kızması bundandır diye düşünüyorum.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.
Eskiler eskiler eskiler...

Evet herşey maalesef eskide kaldı.Öğretmenlere saygı,sevgi,hoşgörü vs.eskiden bu tür kavramlarımız değerlerimiz vardı,bunları gerçekten de artık kaybettik.Öğretmenlik mesleği kutsaldır derdik eskiden,ama şimdi devletimiz bile öğretmenlerimizin arkasında değil.

Hemen hemen hergün gazetelerde okuduğumuz öğrenci öğretmen kavgası çoğu zaman kanlı bitiyor.Bize A'dan Z'ye herşeyi öğreten öğretmenlerimiz öldürülüyor,bu nasıl bir caniliktir düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor.

Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.Bunun farkına varalım artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder