31 Ekim 2008

Teknoloji kazandırdığı zamanı kendine harcatıyor


Teknoloji hayatı kolaylaştırmak için var dimi?Bizler teknolojiyle hayattan biraz daha fazla zaman çalmaya çabalamıyormuyuz?Peki çaldığımız zamanı ne için kullanıyoruz dersiniz.Teknolojinin oyalayıcılarına.Demek istediğim şey çok basit şekliyle şöyle:Çay demleyeceğiz suyun kaynamasını beklemiyoruz da su ısıtıcılarını(kettle) kullanıyoruz ya da çamaşırları elde değil makinede yıkıyoruz.Bunlar teknolojilerin zaman kazandırıcılarından.Kazandığımız zamanıysa mesaj çekmekle,gereksiz ve uzun telefon konuşmalarıyla,bilgisayar oyunu oynamakla,televizyonda gereksiz programları seyretmekle ve internette gereksiz şeylerle ugraşmakta harcamıyormuyuz?İşte bunlarda teknolojinin oyalayıcılarından..Hıı belki bu örnek belirli bir yaş aralığının örneği oldu ama farklı yaş aralıkları için benzer örnekler verilebilir.Yani aslında elde var sıfır gibi oluyor.Bir yerden zaman kazanıp bir başka yerde gereksiz harcıyoruz.Bu benim fikrim tabi ama doğruluğunun olduğuna inanıyorum.

5 yorum:

  1. ama sonuçta diğer elektronik aletlere zaten zaman harcıyacaktık değilmi.karimiz var gibi geliyor bana. örnrğin çayı normal yapsak 1 saat surse sonra 1 saat yıne oyun oynasak.ama su isitıcı ile cay yapsak 10dk sonra yıne 1 saat fifa 1saat10 dakıka oldu
    eski sistemde 2 saat gidio bilmem anlatabildimmi :)))

    YanıtlaSil
  2. fifa olmasa ve çayı ısıtıcıyla yapsan sadece 10dk :)

    YanıtlaSil
  3. fifasız bir hayat düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. teknoloji olmasa burda yaziyor olmazdik:(

    YanıtlaSil
  5. teknoloji tabiki de olcak(olmazsa olmaz)...Benim söylemek istediğim şey teknoloji hep zaman kazandıran bir şey değil.

    YanıtlaSil