21 Ekim 2008

Dörtnala özgürlük

 Günümüzde modern sporlardan atlı spora aslında eski savaşlardan kalan bir alışkanlık denilebilir. eskiden savaşlarda farklı ülkeler atlara farklı binişleri ile geleceği çizmişler. kimileri ata araba bağlayarak kullanmış kimi at üstünde savaşmış. şimdi ise çeşit çeşit atlı yarışmalar bulunmakta ve herbiri geçmişteki savaşlardaki ülkelerin farklılıklarını taşımakta.
 At binmek başlı başına bir tutku olur insanda, altınızda hareket eden ve tamamiyle sizin kontrolünüzde olan bir makine değil hırçın bir canlıdır. ortalama 300-400kg ve sizin yaklaşık 5 katınızdir, helede ilk koşmaya başladığında sanki içten yanmalı motor gibi vucudunun heryerinden buharlar çıkmaya başlar.
 Ben hiç unutamam ilk biniciliğe başladığım günlerde kapkara bir at vardı "tayfun". biz binmeden önce ısındırmak için koştu biraz ve tam korku filmlerindeki atlar gibi burnundan ve sırtından buharlar çıkmaya başlamıştı. ben 2 defa düşmüştüm o attan :)
 Rüyada at görmek iş hayatında yada aşk hayatında insanın yeniliklere hazır olması gerektiğini,sürekli ileriye gittiğine ve yükseldiğine rivayettir.
zihingicirdamasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder