10 Aralık 2008

Türkiyede petrol var

 Bu kadar mağden rezervlerinin ortasında olmamıza rağmen yıllardır birilerinin kafamıza vura vura sokmaya çalıştığı bu düşünce artık gerçek oldu. Manisanın Alaşekir ilçesinde petrol bulundu. Hemde öyle azbuzda değil 10milyon varil olduğu söyleniyor. Ama gel gelelim petrol araştırması yapan şirketin yarı ortağı yine bir yabancı. Neden şöyle %100 yerli bir firmamız böyle büyük bir olaya imza atamıyor. yabancılar yıllardır topraklarımız üzerinde araştırmalar yapıyor, değerli gördükleri alanları hemen izin alarak parsel parsel aramaya başlıyorlar. Şimdi beceriksiz olan bizim yerli firmalarımızmı yoksa yabancılara "aman birkaç dolar verinde topraklarımızda ne yaparsanız yapın" diyen yönetimimizmi oluyor.
 Bu doğal kaynak piyasası öyle bir hal almış ki alın arap ülkelerini, bütün amerikan firmaları fakir ülke kaynaklarını sömürüyor ama doğal kaynak zengini bu fakir ülkelerin insanları açlıktan kırılıyor. Sanıyormusunuz ki o ülkelerdeki tüm insanlar aptal, her yönetime gelen birkaç çatlak oluşturmuş ve ülkelerini parsel parsel peşkeş çekmiştir.
 Türkiyem dört köşesi zengin olan gerek su kaynakları gerek verimli toprakları gerekse doğal enerji kaynakları ile tüm süper güçlerin salyalarını akıttığı ülkem, umuyorum oyuna gelmezde bizde gelecekte zenginlik içinde fakirlik yaşamayız. Zengin bor kaynaklarımız var diye bağıran bilimadamlarımız tabiki borda iyi bir kaynak ama daha reel düşünerek bizi daha zengin yapacak petrol ve doğalgaza yönelmeliyiz. Bence bor yabancıların elimize oynayalım diye verdiği ucuz bir kaynak (şimdilik). Pastanın büyük payını kimseye kaptırmayalım biraz açıkgözlü olalım....

2 yorum:

  1. petrolden geçtim, O bol miktarda olan bor u kullanmamızda yasak. Cok emın değilim ama bunun nedeni taa sevr anlaşmasına dayanmaktaymış. Öyle büyük ve derin oyunlar dönüyor ki, bizim uyanıp önlerini kesmemiz şu an ki izlediğimizle yolla zor biraz bence.

    YanıtlaSil
  2. türkiyenin dörtbir yanında petrol zengini ulkeler var türkiyede yokmus gibi gösteriyorlar işte....

    YanıtlaSil