15 Aralık 2008

Sizde deniz kamlumbağası evlat edinin


Doğal Hayatı Koruma Vakfı-Türkiye (WWF - Türkiye) ve Adana İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlatılan "Bir deniz kamlumbağası evlat edinin" kampanyası büyük başarıya ulaşmış.

Kaplumbağalar hem yumurta bırakma sırasında hem de yumurtadan çıktıktan sonra bir çok güçlükle karşılaşıyorlar. Bu nedenle yumurtalamaya çalışan ve yumurtadan çıkan kaplumbağların yaşama şansları giderek azalıyor. İşte bu kampanya da tüm kaplmbağaların hayatta kalması için düzenlenmiş. Çevre kirliliği, yumurtlama alanı olan kıyılara yakın yerlerde kaplumbağaların ölümüne neden olacak ağlarla yapılan balık avcılığı, ağa takılan yaralı kaplumbağalara sert cisimlerle vurulması, plansız turizm ve yapılaşma, yumurtlama alanlarına şemsiye dikilmesi, motorlu araçlarla yapılan geziler, uygun olmayan ışıklandırmaların olumsuzluklar zincirinin önüne geçilmeye çalışılıyormuş. Kıyılara yerleştirilen kum üstü kafesleri ile insanların verebileceği zararlar, kum altı kafesleri ile de çakallar ve başıboş köpeklerin verebileceği zararlar engelleniyormuş.


Hemen herşeyi söyledim de bir kaplumbağa nasıl evlat edinilir?

Bir kamlupbağa kendisini hiç göremeyecek ama ona yaşama şansı tanıyacak ailesi tarafından 10 ytl karşılığında evlat ediniliyor. Tabi bir de bu sitedeki formu doldurmanız ya da 0212/528 20 30 numaralı telefonu aramanız gerekiyor. Hatta dilerseniz size bağış sertifikası bile veriyorlarmış.

1 yorum:

  1. ben öyle 10 ytl ile bırakmam. alır besler büyütür en güzide okullarda okutur mürüvvetini görene kadar koynumda saklarım. oxforda kıyıdan yanaşır benim evladım.

    YanıtlaSil