25 Aralık 2008

Kpss tercih işlemleri nihayet başladı

  Uzun zaman kpss sonuçlarını bekledikten sonra yine uzun zaman kpss tercih işlemlerinin başlamasını bekledik. Kpss tercih işlemleri nihayet başladı ama ben dahil birçok memur adayının içine şimdiden bir karamsarlık çökmüş durumda, neden derseniz kimsenin beklediği gibi bir kadro sayısı çıkmadı! örneğin benim bölümümden 1500-2000 kadrodan söz ederken kılavuz açıklandığında gördüğümüz kadro sayısı sadece 50-60 civarında kaldı. Tüm bölüm adayları aynı sonuç ile şaşkına döndü diyebilirim.
 Öğretmen, polis imam'dan ve geçilmeyen ülkemde Mühendislere, mimarlara kalmamış vaziyette. ya kendi işini kuracaksın yada özel sektörde saati ve maaşı belli olmayan işlerde harap olacaksın. O kadar çok polis,öğretmen varki artık seçim propogandaları bile sadece bu mesleklere yönelik yapılmakta. yok polis maaşları şukadar artacak yok şukadar daha öğretmen alımı yapacağız. Gene yapın onuda yapın ama hizmet sektörünede bukadar yüklenilmezki!
 Kpss tercih şlemlerine tekrar dönecek olursak buradaki bağlantıdan öncelikle kpss tercih kılavuzuna ulaşabilirsiniz. 5 ocak 2009 tarihine kadar sürecek tercih işlemlerinde 15 adet istediğiniz kadroyu internet üzerinden TC kimlik numaranız ile girebilirsiniz. Ocak ayının 2. haftasında açıklanması planlanan kpss yerleştirme sonuçlarından sonra ataması yapılan arkadaşlar 15 gün içinde görevlerine başlayacak. KPSS 2008/4 alımlarında sadece kadrolu alım gerçekleştirilecek olup kendi bölümüm için sözleşmeli alımların şubat yada mart ayında olacağını düşünmekteyim. Baştada söylediğim gibi bu atamalarda benimde pek ümidim olmaması sözleşmeli alımları bekleyeceğim anlamına geliyor.
 Eskiden her köye, taşraya bir ziraat mühendisi atanan ülkemde şimdi her köye,taşraya bir imam atanıyor. Artık çiftçilerle beraber imamlar yağmur duasına çıkar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder