21 Aralık 2008

Karanlığın rengi beyaz

Selim Altınok ve Kerim Altınok göz sinirlerindeki bir rahatsızlık yüzünden çocuklarından itibaren görme yetilerini kaybetmeye başlayan orta okulunun sonlarına doğru gözlerini tamemen kaybeden tek yumurta ikizleri. Fakat bu durum onların hayatlarını durağanlaştırmamış aksine hızlandırmış, liseyi rehebilitasyon eiğitimiyle bitirmişler. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilik ve ikincilikle tamamlamışlar. Master ve doktoralarını da yapan ikizler bu eğitimlerinin yanında Devlet konservatuarı yarı zamanlı şan böümünü de okumuşlar. Hayatlarının bu bölümlerini anlattıkları "karanlığın rengi beyaz" kitabını yazmışlar. Yani ikizler avukat, müzisyen, öğretmen ve bir de yazarlar.
Benim YGA Liderlik konferasında tanıma fırsatı bulduğum Selim ve Kerim kardeşler anlattıklarıyla, yaptıklarıyla bende bir hayranlık oluşturdular.Bizim engelsiz halimizle (ki engeller bedende değil beynimizde) başardıklarından ötürü tekrar tekrar tebrik etmek lazım.

Selim ve Kerim Alntınok'un daha yakından tanımak için tıklayınız.

Selim ile Kerim Var mısın Yok musun yarışmasında karşımıza çıkmışlardı.Bunu da eklemek istedim.Son olarak kitapla ilgili olarak; kendimize pay çıkarmak, beynimizdeki engelleri kaldırmak için bence bu kitabı okumalıyız.

1 yorum:

  1. GÖNÜL GÖZÜYLE BAKMAK…DÜNYAYA GÖNÜL GÖZÜYLE BAKARAK, BAMBAŞKA BOYUTLAR ALGILAYABİLEN KERİM VE SELİM ALTINOK KARDEŞLER, OKUYOR, DÜŞÜNÜYOR, ÜRETİYOR, MÜZİK VE SPOR YAPIYORLAR; YETMİYOR, GÖZLERİMİZLE BAKTIĞIMIZ HALDE DERİNLİKLERİ KAÇIRAN BİZLERLE, TÜM YETİLERİNİ CÖMERTÇE PAYLAŞIYORLAR.

    Ayşe KULİN

    YanıtlaSil