2 Ocak 2009

Kredi kartı ile motorlu taşıtlar vergisi ödeme

 Bu sene yürürlüğe giren uygulama ile araç sahipleri motorlu taşıtlar vergisini (MTV) artık kredi kartları ile ödeyebilecek. motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi yarın başlayacak olup 2 şubat'a kadar devam edecek.
Kredi kartı ile ödemede şu an için Halk Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türkiye İş Bankası sisteme entegre olmuş bulunuyor. Diğer bankalar ile de görüşmeler hala devam ediyor. Ayrıca gelir idaresi bakanlığının internet sitesinden geçmiş yıllara ait borçlarda kredi kartı ile ödenebilecek.
 Aslına bakılırsa bu güzel bir haber gibi gözüksede bence sadece bankalara ve devlete yarayacak, vatandaşın işini kolaylaştıracağını pek sanmıyorum. kredi kartı ödeme gününü geçiren vatandaş bankarara faiz borçlanmasına devam edecek.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Mükellefler otomasyonlu vergi dairelerinde kayıtlı araçlarıyla ilgili ödeyecekleri tutarları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın “gib.gov.tr” isimli internet sitesindeki “internet vergi dairesinden” sorgulayarak, öğrenebilecek.

Mükellefler, ödemelerini MTV tahsiline yetkili herhangi bir vergi dairesinden veya bankalar aracılığıyla ya da 2008 yılının son aylarında başlatılan ve Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesinden “Motorlu Taşıtlar Sorgulama ve Kredi Kartı İle Ödeme” fonksiyonunu kullanarak, kredi kartı ile de ödeyebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder