8 Ocak 2009

Doyumsuz işveren

 Tam 7,500 ytl maaşı olan Diyarbakır-Şanlıurfa kalkınma ajansı uzman alımına kimse başvurmadı. Sanmayınki ülkemizde işsizlik oranı %0 oldu yada sanmayın işsiz arkadaşlar 7,500ytl maaşı beğenmedi.
30 kişinin alınacağı iş ilanı kadrolarına kimse başvuruda bulunmadı çünkü Diyarbakır-Şanlıurfa kalkınma ajansı başvuru için kamu personeli dil sınavından (kpds) en az 80 puan almayı ve 10 yıl iş deneyimi bulunmayı şart koşuyor. bir yandan düşününce tabiki isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara ama bukadar işsizlik içinde bu şartlarda kim çıkacak diyede merak ediyorum.
 Kimse 7.500 ytl maaşa hayır demez ama maaşı düşürüpte daha fazla işsiz kesime hitap etmek varken neden bukadar zora sokuluyor anlamış değilim.
 Her sene olan kpss ara alımları bu sene büyük bir revizyon içersinde diyebiliriz. personel ihtiyacı bulunan işletmeler kpss taban puanı yanında özel nitelikler bölümünde ya fahiş düzeyde kpds puanı yada özel kurumlardan alınmış sertifikalar
istemeye başladı. bunun kötü olduğunu söylemek tabiki manasız olur çünkü her işletme personelinin iyi olmasını isteyecektir ama işsizlerin %1 de bile olmayan özellikler aramak bence boşa kürek çekmek gibi birşey.  2008 kpss/4 tercih kılavuzundaki çok komik bir niteliği sizlede paylaşmak isterim. Büyük illerimizden birinde tanınmış bir devlet işletmesine mühendis alımı yapılacak ve kpss taban puanı aranmaz iken kadronun özel isteklerinden biriside 5 yıllık motorsiklet ehliyetinin (A2) bulunması şartı. yani bir mühendis düşünün büyük bir şehrimizde işe alınmak için 5 yıl motorsiklet kullanmalı. çok merak ediyorum bu mühendis ne iş yapacak. Birçok kpss mağduru bu kadro alımını merakla bekliyor, kimin alınacağı hakkında ve alınan kişinin kpss puanının kaç olacağı merak konusu!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder