17 Ekim 2015

Uyumadan İzledik Mars Kolonsinin Kralı Martian

 İlk izleme girişimiz yanımdaki kişinin uyuması ile yarım kalmış detaylı inceleme yazımı ikinciye bırakmıştım. Nihayet filmi bitirdik. 2 Saatten fazla süresi olan filmde Mars gezegeninde taş toplayan astronotlarımız bir fırtınaya yakalanıyor ve bir kişi öldü sanılarak arkada bırakılıyor. Mucizeler birbirini kovalıyor ve arkada öldü sanılan kişi canlı ve yalnız başına marsın çorak topraklarında kalıyor. Nasadan yetkililer ile zor da olsa iletişime geçen arkadaşımız kurtarma ekibinin gelme zamanına kadar hayatta kalmak zorunda. Yemeği geçtim su ve oksijenini 4 yıl kadar idareli kullanmak zorunda.
marslı-izlenim
Eskiden tüm buralar dutluktu

 Film ilerlerken mucizeler yerini ufak hatalardan ve hava şartlarından doğan facialara bırakıyor. Hesaplamalar tutmuyor, kurtarma gecikirse astronotun kemiklerini dünyaya götürecekler. Öldü denilerek bırakılan kişinin astronot arkadaşları yeni bir
planı devreye koyarak askeri geride bırakmamak gibi bir içgüdü ile aylarca süren yoldan geri dönüyorlar ve son kalanı kurtarma planı yapıyorlar.

 Mars gezegeninde tek kalan kahramanımız kara suları yasalarına dayanarak bir nevi Mars kolonisinin kralı oluyor. Şaka bir yana o artık Mars gezegeninin sahibi. Mars kolonisi vatandaşı arkadaşımız eski bir uydu ile kendini Mars atmosferine fırlatır geri dönen yoldaşları da onu uzayda alırlar. Konu iyi başlasa da sonu ve yöntemler saçma kalmış. Bu mudur? hiç uzaylı yok mudur? Yada yıldızlararası gibi gerçeğe dayanan kanunlar ile yapılan bir kurtarma? Hani nerede. Bu mu Martian.

 İzlemeye değer, zaruri değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder