23 Şubat 2009

Bedelli vatan borcu

 Bugünlerde bedelli askerlik ile ilgili haberler bütün medya organlarında kendini göstermeye başladı. Bazı bedelli askerlik isteyen topluluklar kendilerine bir internet sitesi kuararak bedelli askerliğin gerek ülke ekonomisine yararları gerekse işsiz kesime olacak yararları açısından yazıp çiziyorlar. en önemliside tüm gelişmiş ülkeler profesyonel askerliğe geçmiş bir biz kalmışız.
  Askerlik arifesinde olduğum, sürekli fikirler değiştirdiğim şu günlerde bedelli askerlik haberlerini yakından takip ediyorum, tabiki askerliğimi bedelli olarak yapacak değilim ( büyük ihtimal kısa dönem çıkıyor zaten ) ve askerliği bir kafa dinleme olarak görmeye bile başladım denebilir.
  Bedelli yada profesyonel askerlik konusuna gelecek olursak bence gelişmiş ülkelerin ekonomik durumu ve içinde bulundukları barış süreci Türkiye ile aynı kefeye konulabilecekleri anlamına gelmiyor. örneğin yıllardır bizim başımızda PKK adında it sürüsünün toplu olarak bulunduğu bir terör örgütü belası var tamam belki profesyonel askerler bu terör örgütüne daha iyi karşı çıkabilir ama bu işi para için yapmakta pek övüntü kazandırmaz diyebilirim. Diğer bir taraftanda bizim askeri gücümüzün dünyada ilk sıralarda yer almasından dolayı bu profesyonel askerlik haberlerinin Ülkemizin askeri gücünün kırdırılması olarakta yorumlayabiliriz.

1 yorum:

  1. Zaten terörle mücadele parayla yürütülüyor. Savaşanların hemen hepsi paralı asker zaten. O taraftaki subaylara olağanüstü hal bölgesinde çalıştıkları için ek paralar ödenir. O yüzden terörün bitmesine imkan verilmez ki kazanç kapısı kapanmasın... Yoksa anlı şanlı Türk ordusu 1980'den bu yana, neredeyse 30 yıldır, kıçı kırık bir terör örgütünün pabucunu eline veremeyecek mi? Her-Şey Para İçin!!! Üzgünüm ama öyle

    YanıtlaSil