19 Mart 2009

Pııııfffffffff !!!

**Bıkkınlık, her gün uyanmaktır. Daha doğrusu seni yeni bir süprizin, heyecanın, gülümseyişin beklemediğini bilerek ( en azından böyle olduğuna inanarak ) uyanmaktır ki yaşanması düşmanının başına bile gelmesini istemeyeceğin kadar kötü bir durumdur.

**Bıkkınlık, boşa mı kürek çekiyorum ben? dediğin anda içinde biriktirdiğin tüm umutsuzlukla beraber hissettiğindir ki bu hissi bir anda atamazsın bir sürü gözyaşı ancak yıkar içindeki bu hissi. ( tabi aradığın o küçük işareti bir yerlerde bulabilirsen gözyaşlarının bir kısmına sahip çıkmış olursun. )

**Bıkkınlık, hayal etmekten sıkılmaktır. Aslında gerçekleşmeyecek şeylerin adının hayal olduğunu öğrenmektir.

**Bıkkınlık, dalıp gitmektir; boş, anlamsız ve çoğu zaman yapcak daha iyi bir şeyin olmadığı için.

**Bıkkınlık, isteyipte yapamadıklarından dolayı hayatı sevmemektir. Aynı zamanda hayatın bir şuçunun olmadığı bilip tek şuçlunun kendin olduğunu kabul edemediğinden dolayı hayatı suçlamaktır ki berbat bir şeydir.

**Bıkkınlık, aşamadığın dağlar denizler ile sürekli burun buruna olmaktır. Üstesinden gelemedikçe senin üstüne gelir, kaçtıkça kovalar. Kaçarken takılıp düştünmü sonrası felakettir.

**Bıkkınlık, mide bulnatısıdır. Çünkü bir şeyden tiksinirsen miden bulanır.

**Bıkkınlık, dilenmektir. Aciz bir durum biliyorum. Bazen yardımı gerekir birilerinin. Onlar senin iyi olmadığı farketmezlerse "Ben iyi değilim ! " demen gerekir ki hatırlarsın bundan önceleri de böyle olmuştu. İşte o an dilendiğini düşünür ve bu durumdan bıktığını anlarsın.

**Bıkkınlık, kendine söylediğin bir yalandır. Hani bezen istersin ya kendi kendinin canını acıtmak işte o zamanlar kurduğum cümlelerin ilk kelimesi ( en vurgulu söyleneni )

**Bıkkınlık. hayatla kavgadır. Ya o seni yer bitirir ya da sen onu. Umarım ki kazanan sen olursun. Umarım ki kazanan ben olurum ...

Böyle bir şey yazdım belki gerekli belki gereksiz, anlamlı yada değil ( öyle çıktı işte ) ... Bir tek şunu eklemek istiyorum yazıyı yazarken dinlediğim şarkılar Marketa Irglova - If you want me, Marketa Irglova - The Hill ve Glen Hansard - Lies. ( belki biras reklam biras çalıntı oldu ama içimden geldi yazmak ) şarkıları dinlemek için tıklayınız.

1 yorum:

  1. Bıkkınlık, bıkkığın anda bile hayata devam edebilmek ve hayatın sana snduğu şıklıkları farkedebilmektir. :)

    YanıtlaSil